Badea deposedat de Dinamo

Baza sportivă Dinamo, inclusiv stadionul de fotbal, a trecut, după lupte grele și întunecate, din domeniu privat în domeniul public, în urma H.G. 616/30 august 2017.

Altfel spus, mai pe limba oricărui câine roșu, Nicolae Badea a fost deposedat de dreptul de gestionare (prin firma pe care o controlează) a unor bunuri ce aparțineau, de drept, Ministerului de Interne. Atunci când a preluat secția de fotbal, junele Ionuț Negoiță a neglijat negocierea statutului juridic privind bunurile imobile controlate de AFB Dinamo și s-a trezit că are echipă, plus o palmă gazon, dar n-are tribună oficială, vestiare, case de bilete, magazin de suveniruri.

Păi, dacă nici Badea, ginerele lui Dincă Telegă și cumnatul lui Popoviciu nu era șmecher la Dinamo, atunci cine?
Uite cine: madam ministru Carmen Dan, care, dintr-un condei, a tras spuza pe turta lui Negoiță (frate de pesedist de pesedist, el însuși pesedis de pesedist!) pe motiv de interes și orgoliu național, construcție stadion minunat necesar Turneu Final Euro 2020!

Desigur, nea Badea și-a meritat-o cu vârf și îndesat, că ajunsese baritai Adrian Mutu să-l dea badigarzii-n brânci afară din tribună și ”Peluza Cătălin Hâldan” să se mute pe Arena Națională, unde e mult mai complicat să arunci cu petarde, scaune  sau măcar brichete în capul portarilor adverși.

Problema reală și despre care nu suflă nimeni o vorbuliță este alta. Construcția unui stadion de mare capacitate în locația actuală, pe Ștefan cel Mare, bulevard ce face parte din tronsonul Iancu de Hunedoara-Mihai Bravu-Berceni este contrară tuturor normelor europene, din cauza afectării grave a traficului, a gradului ridicat de risc pentru incidente între galerii, a problemelor de parcare, a vecinătății Spitalului de Urgență. Dar, într-un București complet roșu (Primăria Capitalei și toate Primăriile de sector) și jumătate alb-roșu (MI, Jandarmerie, Pompieri) totul este posibil și nimic nu ne-ar mai mira.

Facă-se, așadar, voia PSD-ului, facă-se stadion european, facă-se Dinamo campioană și facă-se, în continuare, mister Cornel Dinu că muncește pe la club, să câștigă și el un ban, că viața-i grea și los pessetas lo nesessitamos!

Cetățeanul ultrașizat

Leave a comment