Christoph Daum și-a făcut datoria de cioclu: ne-a îngropat!

La București, în România, a fost lună plină. La Podgorica, în Muntenegru, a fost 1 la 0. Monte Negro e o aglomerare de stânci care străjuiesc o palmă de plajă, pe malul Mării Adriatice. O mândră țărișoară înghesuită între Croația, Bosnia-Herțegovina, Serbia, Albania, Kosovo. 14.000 de kilometri pătrați, pentru 700.000 de locuitori. România e România, cum și câtă mai e. Dar parcă mai săraci decât acum, decât anul trecut și de când… Burleanu, n-am fost niciodată!

Herr Christoph Daum, cu mutra lui de cioclu, și-a făcut datoria: ne-a îngropat. Daum a fost adus la națională din șomaj, cu pantalonii rupți în tur și pleacă cu ei cârpiți. Dacă pleacă. Sunt sigur că i-au plăcut clima, relieful, mititeii, sărmăluțele  și-ar mai sta vreo 2-3 ani, să-și ia omul o pereche de pantaloni noi, un sacou, ceva. La urma-urmei, de ce n-ar profita de ospitalitatea noastră legendară, de credulitatea noastră ancestrală, de șmecheria noastră ereditară? Poate ar trebui chiar să-l rugăm, să-i mărim salariul, să-i aducem familia aproape, să-i dăm un doctorat (asta, la dracu, nu costă mai nimic!).

Răzvan Burleanu, președintele FRF care nu știe nici câte colțuri are o mingie de fotbal, a reușit, într-un timp record, să facă din Mircea Sandu un sfânt, din Mitică Dragomir un înger și din Gică Hagi un demon. Asta, da performanță! El trebuie păstrat până ratăm și calificarea la CE 2020, pentru că abia atunci ne vom putea apuca, temeinic de reconstrucție.

Care reconstrucție? Oricare, numai bani să iasă!

Cetățeanul necalificat

Leave a comment