Jos pălăria, Horia Tecău!

Horia Tecău (32 de ani) a câștigat turneul de dublu masculin de la US Open-New York 2017, avâdu-l ca partener pe olandezul Jean Julien Rojer (36 de ani). Două seturi: 6-4, 6-3 împotriva spaniolilor Feliciano și Marc Lopez. Este a doua mare performanță a acestui cuplu sportiv, după câștigarea, în 2015 a Wimbledon-ului. Pentru cei care, poate, nu apreciază această victorie la justa ei valoare vom aminti că numai un singur român a mai câștigat turneul american de Mare Șlem: Ilie Năstase (la simplu în 1972 și la dublu – cu Jimmy Connors – în 1975).

În vremea aceea US Open se juca pe iarbă, la Forest Hills.
Pe Horia Tecău nu-l așteaptă televiziunile la aeroport când vine în țară, pur și simplu pentru că nu dă nimeni telefoane să sune adunarea mass-media. Pe Horia Tecău nu-l căinează nimeni când îl doare genunchiul, când iese din primul tur al unui turneu important sau când ratează o finală pe care ar fi trebuit s-o câștige. Lui Horia Tecău nu stă nimeni să-i facă socoteala la banii câștigați, nici la cei pierduți, cu atât mai puțin la banii trimiși acasă, la tăticu, să-i pună la ciorap.

Horia Tecău este un sportiv talentat, serios, modest. El are în spate o carieră absolut remarcabilă, are decența lucrului bine făcut și are un suflet cu adevărat românesc, în fața căruia trebuie să scoatem pălăria.

Și dacă vorbele de mai sus vi se par prea aluzive, hai s-o dau pe bune: între răsfățul Simonei Halep și discreția lui Horia Tecău este o distanță calitativ-umană atât de mare încât un eventual dublu-mixt Tecău-Halep ar fi chiar împotriva naturii…

Cetățeanul filetat

Leave a comment