La meciul DNA – CNAS câștigă Kovesi!

Mult hulitul (de către unii) și lăudatul (de către ceilalți) DNA a dat o lovitură de imagine cu efect pozitiv asupra poziției Codruței Kovesi: arestarea conducerii CNAS, alături de alte persoane implicate într-o fraudă criminală, în urma căreia au fost deturnate (în proporție de 80%!) fondurile pentru îngrijirea bolnavilor la domiciliu. Iată, vor zice procurorii, noi ne vedem de lupta cu murdara corupție, cânii latră, ursul trece! Un dosar ce revoltă opinia publică, bazat pe declarații, dar și pe înregistrări (ale serviciului propriu, ori ale SRI?!?), pe documente contabile falsificate, pe martori acoperiți sau descoperiți.

 

Despre ilegalitățile sau abuzurile de la CNAS, ca și de la CASMB nu se vorbește de ieri, de azi. Jurnaliștii au făcut anchete, persoane din interiorul sistemului de asigurări au făcut dezvăluiri, asociațiile de bolnavi au protestat în zadar. Hora de tâlhari care se rotește, de ani buni, în aceste instituții (ce-o fi prin Casele de asigurări județene?!?) este largă: medici, inspectori antifraudă, avocați, patroni ai unor firme specializate pe îngrijirea la domiciliu.

Dar politicieni, nu??? Nuuu, nici pomeneală! Deși, nu-i așa?, toți directorii, la nivel central sau local, sunt recomandați și numiți de partidul (alianța) de guvernare. Și ce? Așa e peste tot: în școli, în agențiile naționale, în parcuri, în regii autonome, la mune și la mare, în orice-mprejurare…

Liviu Dragnea nu-l cunoaște pe Marian Burcea, n-a avut și n-are nicio treabă cu el, n-a mâncat usturoi (a mâncat roșii românești), gura nu-i miroase. Mihai Tudose l-a demis imediat pe președintele CNAS încătușat, gata, treaba e rezolvată! Nu, nea Tudose, treaba va fi rezolvată numai atunci când pentru ocuparea acestei importante funcții veți anunța (din timp, nu în ultima clipă!) organizarea unui concurs transparent și veți urca în scaunul CNAS un om competent, onest, independent politic. Un om care să nu fie nici finul, nici nașul vreunui potentat, care să nu fi fost doctorașul de familie al niciunui ”mare” politician, un om care să nu aibă agenda telefonică burdușită cu numere trecute la ”secret”.

Voi reveni asupra subiectului, după ce vor fi făcute, oficial, precizări cu privire la cosistența și starea anchetei. Până atunci, reiau constatarea din debutul postării: binomista Codruța Kovesi a marcat o mare bilă albă pe care, nu mă îndoiesc, o va îndesa pe gâtul cârtitorilor și o va servi, ca desert, la masa susținătorilor săi.

Cetățeanul neasigurat

Leave a comment