Manelistul Tăriceanu strâns cu klemmtoaderul…

Pe Călin Popescu Tăriceanu, președinte ALDE (partid din coaliția de guvernare) și președinte al Senatului României, l-a apucat, pe litoral, lupta cu (u)morile de vânt. Atins din nou de vechea lui amnezie (vezi episodul cu noul pod de la Agigea!), domnul Tăriceanu s-a apucat să ceară, într-o conferință de presă, în direct și la o oră de maximă audiență, nici mai mult nici mai puțin decât (aproape) expulzarea ambasadorului SUA la București, Excelența Sa Hans Klemm.

Domnul Klemm a venit în România sub administrația Obama, în iunie 2015. Cariera sa poitică și diplomatică este una ireproșabilă. El este licențiat în economie și istorie al Indiana Univerity și are un masterat în politici internaționale de dezvoltare la Stanford University. A ocupat funcții imporante în cadrul Departamentului de Stat al SUA.

Comentariile și îngrijorările domnului Klemm privind situația socio-politică (și juridică, de ce nu?) din România nu sunt, în niciun caz, de natură personală, ci reprezintă poziția Administrației americane. Cine a avut urechi să audă, știe că în discursul de pe peluza Casei Albe, alături de Klaus Johannis, actualul președinte american Donald Trump a ținut să puncteze sprijinul Departamentului de Stat în ce privește continuarea luptei anticorupție în România.
Călin Popescu Tăriceanu nu-l poate chema la raport pe Hans Klemm, chiar acceptând că acesta a făcut o eroare diplomatică. Singurele competențe într-o astfel de situație o au Ministerul de Externe și Președintele României.

În sfârșit, de notat că astăzi (4 septembrie 2017) ambasadorul Klemm a avut o întrevedere cu Tudorel Toader, Ministrul Justiției, în urma căreia s-a declarat lămurit și mulțumit în privința modificărilor legislative inițiate de Toader în domeniul funcționării sistemului juridic din România.
Așa că, belicosul manechin multigam Tăriceanu va trebui să-și înghită vorbele de manelist cântate fals la malul mării, constrâns de klemmtoaderul unei abordări civilizate și documentate.
 

Cetățeanul parteneriat

Leave a comment