Polițistul rău, polițistul bun

ENTUZIASTUL ȘI FÂNARUL
Tudose și Dragnea au ales rolul celor doi polițiști cu temperamente opuse (cel rău și cel bun) pentru a păcăli electoratul pesedist. Dragnea înțelesese, încă din vremea premierului Grindeanu, că nu mai are șanse să realizeze nici măcar jumătate din programul de guvernare, și anume că nu mai are șanse să pună în operă partea de investiții a programului. Grindeanu n-a acceptat acest joc în care Dragnea, polițistul bun, ar fi urmat să-și conserve imaginea electorală (de natură populistă) pentru prezidențialele din 1919. Tudose a acceptat jocul, urmând să preia asupra sa imaginea de frânar al marilor proiecte fiscale contrare intereselor multinaționalelor ce ar fi adus bani căcălău în visteria statului. Premierul lasă, astfel, impresia că  este omul Sistemului local, o rotiță a Sistemului global, iar Dragnea își mai păstrează aparențele de naționalist. În realitate, amândoi joacă pentru Sistem, deși Dragnea s-a prefăcut bine o vreme că ar juca antisistem. Moda opțiunilor antisistem era un trend electoral ce începuse a se consolida încă din 2012. Dragnea l-a folosit din plin, în 2016, și i-a invins pe liberali în alegeri. Mai temători să călărească o demagogie antiglobalistă, liberalii au suferit o înfrângere greu de uitat. Ei speră acum să-și revină electoral pe greșelile neforțate ale pesediștilor. Șmecherașul viclean Dragnea spera să conserve – prin el însuși – imaginea PSD de partid ce vrea binele poporului, dar, iată, nu-l lasă Sistemul să facă acest bine.

SISTEMUL E DE VINĂ?
Sistemul nu poate fi strigat pe nume, așa că asupra lui pot fi aruncate toate vinovățiile. N-are cine să-l sancționeze în alegeri.
S-ar putea ca lui Dragnea să-i rămână imaginea de naționalist până în 2019. Electoratul gândește whishfull, iar Sistemul are nevoie de un ”naționalist” care se preface bine a fi patriot. Joaca de-a sabia arestării care ar sta deasupra capului lui Dragnea îl victimizează deajuns pentru pentru ca acest whishfull thinking pesedist să păcălească românii până ce ne vom trezi cu o mustăcioară mijind a zâmbet haiducesc la Cotroceni. Vom da atunci un zâmber fals fără mustață pe unul fals cu mustață și vom numi asta revoluție.

SISTEMUL+DRAGNEA=LOVE
La începutul lui 2017, Iohannis s-a speriat că Dragnea chiar vrea să joace antisistem. Abia acum are de ce să fie speriat: Sistemul și Dragnea egal LOVE. Și asta nu-i a bună pentru Iohannis în 2019. Mustăcioara lui nu va avea răbdare până în 2024, căci știe și capul care o poartă că încă 7 ani de teatru e greu de jucat fără ca lumea să se prindă că nu e realitate.

Cetățeanul Sistematizat

 

 

Leave a comment