Scurt (con)curs de istorie contemporană. Premiul special: țărișoara mea, România!

 

 

INIȚIAL, CA LA RUGBY
După grămada spontană din 21, transformată în grămadă ordonată în 22 şi continuată ca mol rulant până pe 25  cînd, cu probe video şi arbitrii adiţionali de faţă, s-a dictat dublă eliminare ( definitivă ) la antrenorii principali, se părea că uşor, uşor, Echipa Naţională chiar ş-aşa, cu antrenori improvizaţi (da’ mulţi şi toţi plini de diplome de doctori ca câinele de purici, scuzaţi cacofonia) părea s-o ia cătinel spre Luminiţa de la capătul tunelului ( pardon, Luminiţa a venit mai târziu, de mână cu băiatu’ ăla cu ochii vraişte, care a pavat Apusenii cu celulare, îi vine rândul şi lui).

 

PLACAJUL CU MINERII
Deci să revenim la oile noastre (vorba lu’ nea Gigi Becali): avansam spre Democraţie, când, pac!!, placajul cu minerii, fractură internă şi  internaţională, Petrică şi lupu’ cu tancheta  (pardon, Coposu cu tancheta ), genţi şi capete deschise pe stradă să căutăm vinovatu’ şi banii lui Raţiu, Patria e în primejdie, la arme, la arme, cu flori ! Adio Prima Ligă Europeană!

ALEGERI LIBERE
Alegeri libere, dintre sute de partide care umplu zidurile iese Iliescu apare soarele răsare, nu vrem bani nu vrem valută vrem pe Roman pe hârtiile de-o sută (n-am altă rimă, maestrică!!)  ş.a.m.d.  Ne punem încet, dar SIGUR pe furat cât de cât sistematic şi oarecum ştiinţific, cu metodă, doar băieţii, cum arătai mai sus, sînt  licenţiaţi, cu studii înalte.

ETAPE, ETAPE
1996. Opa, s-a trezit Naţia? Pare că da, numai că „hoţii la puşcărie” din campania electorală devine „hoţii care nu ne-au lăsat şi pe noi la furat la puşcărie” şi cum ăia dinainte au fost băieţi buni, pică doar câte un prost, care s-a lăcomit doar pentru el dau pentru partidul lui, sau pentru văru’ Costică.

2000. Veac nou, alianţe noi. Mamaie Cornea-Căciuliţă, mâncătoarea de comunişti, bate laba cu Roşu Împărat Kaghebistu’ şi-i trage preşul de sub picioare Tribunului. Iar vine Ilici, schemă cunoscută, am mai văzut filmu’, schimbaţi artiştii !

2004. Buba Mare!!! Apare domnul Goe cu beletu’ chefere la bereta de marinel, numai că acum e măricel, şcolit pe la Amsterdam şi la Athenee, pofteşte numai Johnny bătrân şi Udrea tânără, iar din anişorii petrecuţi cu profii de la Mânăstirea Secu i-a rămas un singur lucru în tărtăcuţa pleşuvă: „ În toate numai noi!”. De acum furăm numai noi, PDL, restu’ la pârnaie! Uite aşa s-a dus pe apa Sâmbetei frumuseţe de frăţie întru furăciune ce dura de-atâta vreme între partide: din cauza unui neisprăvit. Să-l dăm jos, numai că ”javra ordinară” şi-a adus aminte de un vechi proverb sovietic: fac la tine dosărel şi te şantajez cu el, şi dacă te mai dai mare, o să faci şi închisoare!

2008-2009. Intră și diaspora. Cu proverbul de mai sus nu ne-am prins la timp şi ne-a mai păcălit o dată. Cu voturi din diaspora, cu şoşele şi momele, ne-a ţepuit şi la numărătoare, aia a fost, dar spre final n-a mai mers, până la urmă l-am dat cu roatele în sus, ba chiar între timp ne-am prins un pic câte un pic cum e şi cu dosărelele, cine le face, cum se folosesc, deh, nimic nu e nou sub soare.

2012-2014. Crin varsă coaliția în poala lui Ponta. Părea că PSD şi PNL aliate o să facă lucruri mari, numai că istoricul Crin Antonescu (ce nume predestinat şi ce cruntă dezamăgire!) din cauză de dosar, de nevastă la Parlament European, nu se ştie exact, sau nu se spune, dă cu copita la găleata plină cu lapte şi varsă Coaliţia în poala lui Ponta care, şi ăsta, vai mama lui, lăsat singurel cu încă Băsescu preşedinte, dă din colţ în colţ. La Prezidenţiale altă belea: ne pune dracu’ şi alegem preşedinte neamţ, că n-aveam noi șmecherii noştri mioritici, ne trebuia șmecher etnic german.

Şi acum suntem în contemporaneitate. Dumnezeu, drăguţul, să ne ajute, că după cum se pare, singurei nu prea suntem în stare. Cum am ajuns aici? E drept, ne-au ajutat şi alţii, dar nici nouă nu ne-a fost ușor să găsim atâţia hoţi şi ticăloşi şi să-i punem în fruntea bucatelor. Bine că ne-am descurcat!!!
 

Cetățeanul împielițat  

 

Leave a comment